«Ανάμεσα», η βιντεοσύνθεσηΤο (.poema..) & το Σύστροφον Art World
παρουσιάζουν τη βίντεο σύνθεση

Παναγιώτης Τεμπελόπουλος | Βασίλης Ρούβαλης 

Ανάμεσα 

ΛΟΓΟΣ ΕΙΚΟΝΑ ΜΟΥΣΙΚΗ


Τρεις βραδιές (Παρασκευή 2, Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Αυγούστου 2013)
στον εκθεσιακό χώρο Κτήριο Κλάπα στην Κορώνη

Καθημερινά ώρα: 9.00 μ.μ. — Εγκαίνια α’ ημέρα: 8.30 μ.μ.


Η συνεργασία του εικαστικού δημιουργού Παναγιώτη Τεμπελόπουλου με τον συγγραφέα Βασίλη Ρούβαλη εδράζεται στη σχέση αμφίδρομης επαφής και «συνομιλίας» μεταξύ της εικόνας και του ποιητικού λόγου.

Το πρότζεκτ Ανάμεσα αποτελεί μια εκδοχή της αρχέγονης αναζήτησης του φωτός, όπου ο στοχασμός του γνώριμου αλλά και η εμπειρία του αγνώστου οδηγούν σε ένα υπαρξιακό τοπίο – εκείνο της ολοκλήρωσης.

Η «αφήγηση» εξελίσσεται μέσα από εικόνες προσώπων εν κινήσει. Οι σύντομοι στίχοι (αφορισμοί) συμπληρώνουν το νόημα της οπτικής διαδρομής. Κοινός παρονομαστής είναι η μουσική του Atrio Serenade, η οποία δίνει τον υποβλητικό τόνο.

Στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο υπάρχει βιντεοεγκατάσταση με προτζέκτορες και οθόνες για το βασικό έργο (διάρκειας 14 λ.). Παράλληλα, προβάλλονται ανεξάρτητα αποσπασματικά μέρη του βίντεο ενώ επίσης εναλλάσσονται φωτογραφικά σλάιντ με λήψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της μαγνητοσκόπησης.

Συμμετέχουν (με σειρά εμφάνισης): Εύη Ρούβαλη, Pan Gel, Νικόλ Μιχαλοπούλου, Γιάννης Χανδρινός, Παναγιώτης Γελαδάς
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Λευτάκης
Σκηνοθεσία, βίντεο, φωτογράφηση, επιμέλεια: Παναγιώτης Τεμπελόπουλος

:: Οι στίχοι του Βασίλη Ρούβαλη προέρχονται από την υπό έκδοση συλλογή 100+1 αφορισμοί (2014)
:: Τα μουσικά θέματα γράφηκαν από τον συνθέτη Gerardo Astete (Atrio Serenade), ειδικά για το «Ανάμεσα», στο Σαντιάγκο της Χιλής