Ποιητές στη σκιάΟ τόμος κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης ύστερα από πρωτοβουλία της Βάσως Κυριαζάκου και του Γιώργου Μπλάνα για την οργάνωση κύκλου εκδηλώσεων στο βιβλιοπωλείο Ποιήματα και εγκλήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Βασική επιδίωξη είναι η απόδοση της σκυτάλης σε νεότερους δημιουργούς, κινούμενους δραστήρια στο πλαίσιο του σύγχρονου ποιητικού γίγνεσθαι, που εντρυφούν -ή παροτρύνονται να εμβαθύνουν- στην ευαισθησία και το ύφος των σημαντικών αλλ' εξίσου «ξεχασμένων», όπως ο Μίλτος Σαχτούρης, ο Νίκος Καρούζος, ο Νίκος Αλέξης Ασλάνογλου, η Ελένη Βακαλό, ο Κλείτος Κύρου, ο Μιχάλης Κατσαρός, η Μάτση Χατζηλαζάρου, ο Αρης Αλεξάνδρου, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Γιάννης Σκαρίμπας, ο Νικόλας Κάλας.
 
Οι εκδηλώσεις ηχογραφήθηκαν και μεταδόθηκαν από το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Συντόνισε και επιμελήθηκε ο παραγωγός του Δεύτερου και του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ, Κωστής Φασουλάς.

Ο δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου 2012 και θα διαρκέσει έως το καλοκαίρι του 2013.

(Η προσωπική συμμετοχή αφορά στην ποιητική ταυτότητα του Νίκου Καρούζου. Η βραδιά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011, Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι)

web site by WeC.O.M.
©