Ποίηση, οθόνη και γραφίδα37ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ : ΠΑΤΡΑ (Σάββατο 30/6 - Κυριακή 1/7)
Προσωπική συμμετοχή στο συμπόσιο με θέμα «Ποίηση στην οθόνη: από την αφέλεια προβολής στα κριτήρια γραφής»Η εποχή που διανύουμε χαρακτηρίζεται από μία στροφή της ποιητικής τέχνης προς το διαδίκτυο. Ολοένα και περισσότεροι ποιητές γράφουν σε ηλεκτρονικά μέσα ενώ ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ηλεκτρονικών περιοδικών αναδύεται. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία της ποιητικής τέχνης θα εντοπίσουμε ανάλογες μεταβάσεις: από την προφορική ποίηση στην γραφή, από την γραφή στην τυπογραφία έως την «άυλη» τυπογραφία του διαδικτύου. Πόσο η αλλαγή των όρων παραγωγής και διάδοσης τής ποίησης καθορίζουν το περιεχόμενό της; Πώς βιώνουν οι ίδιοι οι ποιητές αυτές τις μεταβάσεις; Πώς μεταβάλλεται η επικοινωνία των ποιητών με το κοινό και πώς επηρεάζει το έργο τους αυτή η μεταβολή;

Τις δυο μέρες του Συμποσίου, μέσα από εισηγήσεις, κυκλικές συζητήσεις, διάλογο και αντιπαραθέσεις, με τη ζωντανή συμμετοχή του κοινού, ελπίζουμε να ανοίξουμε όλα αυτά τα ερωτήματα. Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία που αγαπά την ποίηση να έρθει στη συντροφιά μας. 

Το Συμπόσιο θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ιστοσελίδα για το πατρινό συμπόσιο: www.poetrysymposium.gr

 

web site by WeC.O.M.
©